Nyheter - övrigt

Här listas de nyheter som berör föreningen som helhet.Grisfest/Sommarfest Skriv ut

Den 24 juli är det grisfest/sommarfest uppe på Kapploppsheden. Programmet är inte helt bestämt och det kommer en uppdatering angående det.

På dagen är det i alla fall tänkt att vi kör lite festligheter på beachen, med bad och beachvolley. Senare flyttar vi festen mot Kapploppsheden där vi äter, leker lekar och har det trevligt.

Vi hoppas på att så många som möjligt från Dam- och Herrlag ansluter trots att det är trästockfestivalen. Vi hänvisar istället till att ni besöker festivalen torsdag och fredag.

Här är några peppande bilder från förra årets fest:

 
Skellefteå FF anordnar träningsläger på Kapploppsheden Skriv utMåndag till torsdag, 21 - 24 juni, har det varit träningsläger för pojkar födda 95-96 i Ljusvattnet på Kapploppsheden.

Skellefteå FF anordnar för tredje året i rad ett träningsläger för att odla fram talanger i Norrland. Man gör detta i samarbete med Djurgårdens IF. Vem som helst har fått vara med i träningslägret men Skellefteå FF har även bjudit in ett fåtal spelare som man tyckt vara intressanta.

Tidigare år har man varit i Skellefteå där spelarna har fått bo på campingen. I år valde man att lägga träningslägret på Ljusvattnet Sport Camp efter att bygdens Jimmy Andersson kommit med förslaget. Tränare för lägret är spelare från A-truppen i Skellefteå FF, bland annat Anton Olofsson som har sina rötter i bygden.

- Det är i år 31 ungdomar med i träningslägret varav 23 bor på skolan tillsammans med mig, säger Jimmy Andersson.

- Vi äter frukost, lunch och middag på Lyckostens Festservice i skidstugan och killarna tränar fotboll mellan 9.30 och 15.00. På kvällarna blir det att se på VM, äta någon kvällsmacka och ta det lugnt, säger Jimmy.

På onsdagen var även Petter Andersson inbjuden som gästtränare och delade ut några kloka ord till spelarna. Västerbottensnytt var på plats och filmade, se filmen nedan.

 
Styrelsemöte Skriv ut

16 juni kl 18.30

Skidstugan

/Jimmy A

 
Petter väntar på känslan Skriv ut

Ett halvår har gått sedan korsbandsoperationen. I går mötte Petter Andersson för första gången bollen på riktigt - i Skellefteå.


– Visst är det är kul att vara med, men jag vågar inte riktigt göra saker fullt ut. Jag har som en spärr i huvudet och när man väl är på planen så vill man ju prestera. När man inte kan göra det fullt ut så blir det lite frustrerande, säger Petter direkt efter ett träningspass med Skellefteå FF.

Det var i januari 2009 som han slet av korsbandet första gången. I andra matchen efter comebacken slet han av det igen, det var i september. I november 2009 opererade han för andra gången sitt korsband. Nu är ett halvårs rehabilitering avklarad.

– Det har gått ganska bra men det har varit jobbig mentalt. Nu känns det ändå som att det börjar släppa och bli lite roligare. Det börjar kännas bättre i knäet också.

Om du jämför den här rehabiliteringen med den förra?

– Jag har ju inte haft någon blodpropp och inte någon infektion som jag hade förra gången, så på så sätt har det varit lättare. Men det har varit svårare att motivera sig den här gången. Man har som inte haft det där drivet, säger han. Drivet och motivationen har dock kommit i takt med att månaderna gått.

– I början så såg man som ingen anledning till varför det inte skulle gå på samma sätt en gång till. Så det kändes ju lite hopplöst i början. Men allt eftersom man börjat träna och fått se framsteg så börjar huvudet komma med också.

Han har befunnit sig i sin klubb, Holländska Groningen, fram till i maj där han tränat tillsammans med två andra korsbandsskadade, en från Tjeckien och en från Belgien. Den sista tiden har Petter kört rehab i Stockholm, och även gjort läkarundersökningar och tester som visat att allt går enligt planerna. Men att spekulera i hur länge det är kvar till han är redo för spel vill han inte.

– Jag tittar inte tidsmässigt utan följer bara känslan den här gången. Jag kommer inte att släppa på tyglarna förrän jag känner att det är riktigt hundra.

Petter fanns med och körde passningsövningar, snabbhet och explosivitet med FF. Men känslan han pratar om har ännu inte infunnit sig.

– Det känns som att den är en ganska bra bit bort. Men det vänder ju fort också. Jag är ju inte van fotbollsövningar över huvud taget. Man måste ju som bara nöta in det och låta knäet bli van att hålla på med fotbollen, säger han.

Petter stannar mest troligt tre veckor i Skellefteå. I kväll är det dags för träning med moderklubben Ljusvattnet. Och är det någonstans den rätta känslan skulle kunna infinna sig så är det väl där.

 
Nya avbytarbås! Skriv ut

Inom kort står två nya timrade avbytarbås på plats på Kapploppsheden. Torbjörn Wikström jobbar för fullt med att färdigställa dessa!

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa > Sista >>

Sida 8 av 9

Stöd LIF - Spela här!

Logga in

Här kan du som fått tilldelat ett användarnamn logga in och hjälpa till att uppdatera sidan.Besökare

Idag22
Totalt406916