Petter Andersson

Längd: 178 cm |

Vikt: 75 kg |

Moderklubb: Ljusvattnet IF

Petter Andersson är född och uppvuxen på norra sidan av Ljusvattnet. Han har från fyra års ålder hållit på med olika sorters idrotter tillsammans med sina kompisar och grannar i byn.

Petter var bland de bästa i Västerbotten på längdskidor som 10-12 åring och deltog framgångsrikt i CocaCola Cupen i ishockey som 14-åring. Han blev uttagen till Västerbottens TV pucklag vid 15-års ålder men tackade nej till detta erbjudande till förmån för fotbollen.

Före gymnasietiden provade han också på golf och hade 8 i handicap. Sedan blev det fotbollen som dominerade fritiden. Ljusvattnets IF:s ungdomslag där Petter spelat under sin uppväxt innehöll alltid två ibland flera årgångar/lag vilket gjorde att Petter ofta spelade mot äldre, större och sålunda bättre spelare.

Hans karriär har varit spikrakt uppåt från Div V som 15-åring, Div III som 16-åring, Div II som 17-åring, allsvensk spelare som 18-åring och utlandsproffs vid en ålder av 23. Han har alltid en spelfördelande plats på mittfältet med framspelningar i hög klass. Han har ett bra tillslag med båda fötterna, en extrem snabbhet samt en ovanligt bra spelförståelse vilket har gjort att han har stått för en hel del mål både i Pojk, Juniorlag och klubblag.

Trots att Petter sedan hösten 2003 etablerat sig i storstan finns kärleken till rötterna i Ljusvattnet. Bygden med ett stort nätverk av kompisar och släktingar samt jakt och fiske som är ett stort intresse vid sidan av idrotten.

Här ser du en film när Petter var en liten grabb. Man såg redan då att Holland låg honom varmt om hjärtat. Alla har ju hört talats om den flygande holländaren, Petter tog halva steget och var istället den flygande målvakten...