Ljusvattnet + Bjurfors = Sant! Skriv ut
Skrivet av Johannes Viklund
2011-12-05 23:15

FK Bjurfors och Ljusvattnet slår ihop herrverksamheten. "Det handlar inte om kortsiktiga sportsliga framgångar, utan om en långsiktig överlevnad", säger Hans-Ove Forssell från IFK Bjurfors.

FOTBOLL

Fotbollen i Västerbotten får stifta bekantskap med ett nytt lag sommaren 2012. Det står nu klart efter att samtal mellan Ljusvatten och IFK Bjurfors har förts under hela hösten.

– Vi har bestämt oss för att gå samman när det gäller herrverksamheten, berättar Bjurfors Hans-Ove Forssell, som har jobbat med sammanslagningen.

– Vi är helt överens om att det är något vi inte vill göra, men det är en nödvändig sak och det känns bättre att göra medan vi fortfarande har en relativ styrkeposition. Vi skulle båda kunna köra ytterligare ett-två år, men det känns bättre att kunna göra en offensiv satsning.

Klubbarna siktar på en ny konstellation.

– Vi ska behålla ursprungsföreningarna, vi ska inte röra dem, utan vi flyttar herrverksamheten till en ny förening. Det blir ett spännande koncept med en enda huvudsponsor. Men det är inte klart vad laget ska heta.

– Vi ska även anmäla ett lag till, om det nu blir en rak seriepyramid. Så det kommer att bli en konkurrenskraftig spelartrupp. Men det handlar inte om kortsiktiga sportsliga framgångar, utan om en långsiktig överlevnad, säger Forssell.

– Kortsiktigt blir vi nog stora favoriter i division V, men det är inte grunden till att vi gör det här.

//Norran.se