Ljusvattnets herrar på äventyr i Umeå 17-18 april Skriv ut
Skrivet av Oscar Lindgren   
2010-04-20 20:22

Tidigt på lördagmorgonen tog sig Ljusvattnets herrar ner till Umeå för att medverka i VF cup som spelades på fullstor plan och 25 min x 2. De deltagande lagen bestod mestadels av lag från div 4 södra. Med tanke på att södra div 4 södra är snäppet vassare än norra div 4 förväntades ingenting annat än väldigt hårt motstånd. Något som kunde tänkas gynna LIF var den något förkortade matchtiden på 2 x 25 min samt att i halvtid får det lag som spelar X antal divisioner under det andra laget lägga X antal straffar. Eftersom de flesta lag var från div 4 fick således LIF en straff ”gratis” i varje match.

Ljusvattnet inledde cupen med att möta Sandåkerns SK, ett lag som i höstas åkte ur div 3. 
Som förväntat ägde Sandåkerns SK det mesta av spelet och trillade boll riktigt bra, men Ljusvattnets defensiva arbete var oklanderligt och alla krigade som om det vore deras sista dag på jorden. 
I paus var resultatet 0-0. Eftersom Ljusvattnet spelar en division under Sandåkern så fick de lägga en straff i halvtid, straffen lades av Andreas Lindgren som säkert placerade in 1-0.
I andra halvlek fortsatte Sandåkern att trycka på och lyckades till slut göra mål på straff. Ljusvattnet fortsatte streta emot tills det återstod 5(!) sekunder av matchen, först då lyckades Sandåkern avgöra. Detta innebar att Sandåkern tog första platsen i gruppen eftersom de hade vunnit mot Röbäck med 3-0 kvällen innan. Förutsättningarna inför match 2 mot Röbäck var att vid oavgjort eller seger skulle Ljusvattnet bli tvåa i gruppen och få spela om 5-8 plats och vid förlust så skulle det innebära spel om 9-12 plats.

Kl 15.00 på lördagen var det avspark mot Röbäck som tog sig upp till div 4 i år genom att besegra Jörn i kvalet. Röbäck var liksom Sandåkern ett väldigt spelskickligt lag som trillade mycket boll, men återigen så visade sig krigarna som bor i Ljusvattnetsspelarna. Alla kämpade och slet i varje situation och gick till paus med 0-0. 
Efter pausvilan slog Andreas Lindgren återigen en straff eftersom Röbäck spelar en division högre än Ljusvattnet. Även denna straff var kassaskåpssäker.
Andra halvlek var den första lik, Röbäck ägde boll och Ljusvattnet krigade. Till slut fick Emil Lindström i målet kapitulera med ca 7 minuter kvar att spela. Men matchen slutade 1-1 och Ljusvattnet gick därigenom vidare på bättre målskillnad.
Vald till matchens lirare blev Emil Lindström som gjorde en bra match och en riktigt "tv- räddning" som speakern kallade det.
Detta innebar att kl 10.00 på söndag morgon var det match igen och denna gång stod Hås (div 4) för motståndet.

Ljusvattnet inledde piggast, ägde spelet i första halvlek och tog rättvist ledningen med 1-0 genom Daniel Andersson på ett friläge. Det verkade som att Hås var morgontrötta när de inte alls var med i första halvlek. 
I paus stod det 1-0 och Ljusvattnet hade återigen en straff att hämta ut. I vanlig ordning tog Andreas Lindgren den och lika säkert som tidigare väntade han ut målvakten och bara rullade in bollen.
I andra halvlek tog Hås över mer och mer av spelet och Ljusvattnet sjönk tillbaka mer och mer för att försvara sin ledning. Med ca 5 min kvar av matchen lyckades Hås reducera till 2-1 på en skarv efter ett inlägg. Efter det blev det en kraftig anstormning och med 30 sekunder kvar fick Hås straff vilket innebar 2-2. 
I och med den sena kvitteringen väntade suddendeath-straffar. Det krävdes 4 omgångar för att avgöra denna tillställning där Hås gick segrande ur striden. Hås fick därmed spela om 5-6 plats, och Ljusvattnet fick möta Gotne i matchen om 7-8 plats.

Timmarna mellan matchen mot Hås och matchen mot Gotne spenderades på hotellet och spelarna laddade upp med lite käk. Här emellan inträffade också helgens roligaste händelse. Denna var signerad Dennis Eriksson som gick in i en glasruta som höll på att ge vika, detta ledde till många skratt bland spelarna.

Kl 16.00 var det dock dags igen för match, som tidigare nämnt var det div 4 laget Gotne från Övik som stod för motståndet. Bensinen verkade dock tagit slut för Ljusvattnetsspelarna och Gotne kunde enkelt vinna med 3-1. Ljusvattnets mål gjordes av Andreas Lindgren på straff i halvtid.

 

Detta innebar en 8 plats i VF cup. En helt klart godkänd insats som hade kunnat sluta bättre med lite flyt och studsar åt rätt håll.

 
Nytt utseende på LIFs hemsida. Skriv ut
Skrivet av Johannes Viklund   
2010-04-10 09:55

Nu har LjusvattnetsIF.se fått sig ett nytt utseende, men även en ny uppbyggnad vilket ska underlätta uppdatering av hemsidan.
Fortfarande är den kanske inte helt klar och jag vill väldigt gärna att ni skriver i gästboken vad som kan förbättras och vad som ni kanske saknar på sidan.

Som ni kanske ser finns de en del nya funktioner:

  • Kommande händelser (matcher och träningar) för både dam och herrlag. (Tränarna kontaktar mig för att få information om hur de kan uppdatera detta).
  • Klotterplank för herrar och damer. Fungerar egentligen som en gästbok, här är dock tanken att man ska skriva allt som rör resp. lag. Till exempel om ändringar i tider på matcher/träningar, samåkning, frågor, etc.
  • Sponsorplatser längst ned på sidan.


Det är viktigt att ha uppdaterad information på hemsidan, det här är ju vår förenings ansikte utåt!

För att vi ska kunna hålla LIF:s hemsida aktuell måste vi hjälpas åt att uppdatera referat från matcher och övriga nyheter t. ex. spelarvärvningar, förluster och information runt aktiviteter och lagfester. Hängivna supportrar som inte har möjlighet att följa Ljusvattnets IF på plats får istället här en chans att hänga med i vad som händer i klubben!

Lagledare i herr och damlag får nu i uppgift att ta ett lagfoto och ett enskilt foto med matchtröja på alla spelare i laget.

Detta ska sedan skickas in till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

// Johannes

 
Ljusvattnets herrar tvåa i Norsjö CUP Skriv ut
Skrivet av Johannes Viklund   
2010-04-10 09:49

Ljusvattnets herrar gjorde en bra turnering och slutade till sist tvåa efter Norsjö Utveckling.

Resultat:

Gruppspelet:
Ljusvattnet - Burträsk: 4-1.
Bygdeå - Ljusvattnet: 1-0.
Ålund - Ljusvattnet: 4-4.

Semifinal:
Ljusvattnet - Byske: 5-2.

Final:
Ljusvattnet - Norsjö Utveckling: 2-6.

 

 
Andreas Lindgren ny tränare för LIFs herrlag Skriv ut
Skrivet av Johannes Viklund   
2010-04-10 09:49

Andreas Lindgren får dubbla roller när han återvänder till Ljusvattnet efter 14 år i exil. Han varvar ner efter en lång karriär som spelare och startar en ny karriär som tränare. I moderklubben.
 
<< Första < Föregående 31 32 33 34 35 36 37 38 Nästa > Sista >>

Sida 37 av 38

Stöd LIF - Spela här!

Logga in

Här kan du som fått tilldelat ett användarnamn logga in och hjälpa till att uppdatera sidan.Besökare

Idag23
Totalt406917