Historiska tidningsurklipp - del 5 - vecka 22 2010 Skriv ut
Skrivet av Johannes Viklund   
2010-05-31 00:00

Då var det måndag igen och här kommer veckans historiska tidningsurklipp. I veckan handlar urklippet om när Kapploppshedens gräsplan invigdes, publicerat 1971.

Tryck på bilden för att förstora, tryck sedan på tangenten F för att se bilden i orginal storlek.

 
Norra Västerbotten på besök när Ljusvattnets herrar vann Skriv ut
Skrivet av Norra Västerbotten   
2010-05-29 00:00

När Punktmarkeringen besökte Kapploppsheden var det Ljusvattnet och inte Lövånger/Uttersjöbäcken som fick det att lossna.

Inget av lagen hade tagit en trepoängare i årets division V mellersta inför matchen. Och det märktes under den hela första halvleken, som mest bjöd på lätt krampaktigt spel och viss frustration, då domaren fick ta fram gula kortet några gånger.

Första 45 minuterna blev dock inte mållösa. Ljusvattnets Richard Andersson lyckades, när bollen studsade via ribban och in i mål (domaren var tvungen att konsultera en av sina linjemän), spräcka nollan.
– Men vi var lite ängsliga. I och med att vi har fått en lite knackig start på säsongen, så var det många spelare som gömde sig lite. Vi fick alldeles för få bollhållare, säger Ljusvattnets tränare Andreas Lindgren.

I den andra halvleken skulle dock det lossna rätt så bra för Ljusvattnet. Det genom anfallaren Fredrik Stenberg, som inom loppet av nio minuter gjorde två mål.
– Det blev ändå bra till slut, konstaterar Ljusvattnets andre tränare, Andreas Lindgren, som inte nätade, eller spelade, den här gången.
– Det var väl ingen kanonmatch från något av lagen, men vi fick tre poäng, och det behövde vi.

För Nils Johanssons Lövånger/Uttersjöbäcken går det tyngre. Nu är laget uppe i fyra raka förluster.
– Vi har inte riktigt det där självförtroendet. Vi skapar en del chanser, men det vill sig inte riktigt in i det sista. Samtidigt saknade vi en del spelare, säger tränaren.
– Vi har varit för ojämna än så länge. Vi kan spela dåligt i de första tjugo minuterna för att sedan ta över matchen. Men vad spelarn det för roll, när vi ligger under med 0–2 ganska direkt.

Men nu ska lördagens förlustlag ladda om.
– Jag sa direkt efter matchen att det här bara var något vi skulle glömma. Nu ska vi ha en bra träning på onsdagskväll och sedan ska vi vinna hemma mot Innervik på fredag.

Norra Västerbotten var på sagt på besök. De filmade hela tillställningen och höjdpunkter ser du här (direktlänk).
Om direktlänken inte fungerar kan du testa att gå direkt till norrans hemsida
här

Ljusvattnets laguppställning (4-4-2):

Målvakt: Robert Olofsson
Backlinje: Jerker Boman, André Stenmark, Peter Andersson, Emil Wikström
Mittfält: Markus Nyström, Richard Andersson, Stefan Öhlund, Johan Bränsström
Anfall: Fredrik Stenberg, Petter Wikström

Avbytare: Oscar Lindgren, Bo Johansson, Jonny Andersson, Kent Jansson, Emil Lindström

 
Oskärpa och ineffektivitet grunden till poängtapp i säsongens första derby för Ljusvattnets Herrar Skriv ut
Skrivet av Oscar Lindgren   
2010-05-28 06:05

Ett klassiskt derby mellan Ljusvattnet och Burträsk gick av stapeln på torsdagskvällen uppe på Kapploppsheden. Matchen började lite avslaget, utan derbykänslan som brukar infinna sig. Efter ca 20 min tog dock Burträsk ledningen efter ett mål av Tobias Nilsson på mer eller mindre den enda riktiga chansen som Burträsk skapade i första halvlek.

Stundtals trillade Ljusvattnet boll riktigt bra men skärpan i de avgörande passen och avslutningarna saknades. Under halvtidsvilan kan man misstänka att firma Andersson/Lindgren hyvlade av killarna lite, för att när LIF kom ut till halvlek nr 2 var det ett helt annat GO i laget.

Utdelningen dröjde inte heller länge, efter några minuter in i andra halvlek fick Markus Nyström en djupledsboll att jobba på och skickade in den mot mål där Fredrik Stenberg kom stormandes och snubblade in bollen i mål. Efter ytterligare 10 minuter var det dags igen för herr Stenberg att sätta in sin andra kasse för dagen genom att fri med målvakten iskallt lobba in bollen i bortre gaveln.

Här kändes det som att Ljusvattnet hade matchen i sina händer då Burträsk inte riktigt varit med på noterna. Men efter Ljusvattnets ledningsmål vaknade Burträsk till, och speciellt Patrik Nilsson som var bäst för dagen i Burträsk. Med ca 15 min kvar att spela kvitterade Burträsk just genom Patrik Nilsson som blev turligt träffad av målvakten Emil Lindström när han försöker slå iväg bollen. Bollen studsar sedan in i mål.

I slutet av matchen blir det mycket ställningskrig och inget av lagen kommer just någonstans. Dock åker en Burträskspelare på sitt andra gula kort och får lämna planen med endast 5 minuter kvar av matchen. Ljusvattnet lyfter då upp fler spelare för att försöka åstadkomma ett segermål men lyckas inte.

I denna inte så välspelade match faller Ljusvattnet återigen på ineffektivitet och oskärpa i de avgörande lägena.

Ljusvattnet ställde upp med följande lag (4-3-3):

Målvakt: Emil Lindström
Backlinje: Stefan Öhlund, André Stenmark, Peter Andersson, Emil Wikström
Mittfält: Jonas Södermark, Rickard Andersson, Daniel Andersson
Anfall: Johan Brännström, Fredrik Stenberg, Markus Nyström

Avbytare: Petter Wikström, Nils Södermark, Emil Marklund, Robert Olofsson, Jerker Boman

 
Tung förlust för Ljusvattnets herrar Skriv ut
Skrivet av Norra Västerbotten   
2010-05-25 22:01

Ljusvattnet inledde bäst i denna inte alltid så välspelade match. Bortalaget kunde även ta ledningen ca fem minuter innan paus men Bergsbyn kom igen genom att kvittera precis innan halvtid.

I mitten på den andra halvleken gjorde Bergsbyns Anderas Lindahl ett mål som kom att bli det avgörande. - Det är en riktigt krigarmatch och spelet är inte alltid så bra som man kan önska men vi tar trots allt tre poäng, sa Bergsbyns tränare David Berthelsen.

I Bergsbyn gjorde målskytten Anderas Lindahl en bra match och även i Ljusvattnet var det en målskytt, Jonas Södermark, som var bäst.

 
<< Första < Föregående 31 32 33 34 35 36 37 38 Nästa > Sista >>

Sida 34 av 38

Stöd LIF - Spela här!

Logga in

Här kan du som fått tilldelat ett användarnamn logga in och hjälpa till att uppdatera sidan.Besökare

Idag23
Totalt406917