Petter väntar på känslan Skriv ut
Skrivet av Norra Västerbotten   
2010-06-09 18:59

Ett halvår har gått sedan korsbandsoperationen. I går mötte Petter Andersson för första gången bollen på riktigt - i Skellefteå.


– Visst är det är kul att vara med, men jag vågar inte riktigt göra saker fullt ut. Jag har som en spärr i huvudet och när man väl är på planen så vill man ju prestera. När man inte kan göra det fullt ut så blir det lite frustrerande, säger Petter direkt efter ett träningspass med Skellefteå FF.

Det var i januari 2009 som han slet av korsbandet första gången. I andra matchen efter comebacken slet han av det igen, det var i september. I november 2009 opererade han för andra gången sitt korsband. Nu är ett halvårs rehabilitering avklarad.

– Det har gått ganska bra men det har varit jobbig mentalt. Nu känns det ändå som att det börjar släppa och bli lite roligare. Det börjar kännas bättre i knäet också.

Om du jämför den här rehabiliteringen med den förra?

– Jag har ju inte haft någon blodpropp och inte någon infektion som jag hade förra gången, så på så sätt har det varit lättare. Men det har varit svårare att motivera sig den här gången. Man har som inte haft det där drivet, säger han. Drivet och motivationen har dock kommit i takt med att månaderna gått.

– I början så såg man som ingen anledning till varför det inte skulle gå på samma sätt en gång till. Så det kändes ju lite hopplöst i början. Men allt eftersom man börjat träna och fått se framsteg så börjar huvudet komma med också.

Han har befunnit sig i sin klubb, Holländska Groningen, fram till i maj där han tränat tillsammans med två andra korsbandsskadade, en från Tjeckien och en från Belgien. Den sista tiden har Petter kört rehab i Stockholm, och även gjort läkarundersökningar och tester som visat att allt går enligt planerna. Men att spekulera i hur länge det är kvar till han är redo för spel vill han inte.

– Jag tittar inte tidsmässigt utan följer bara känslan den här gången. Jag kommer inte att släppa på tyglarna förrän jag känner att det är riktigt hundra.

Petter fanns med och körde passningsövningar, snabbhet och explosivitet med FF. Men känslan han pratar om har ännu inte infunnit sig.

– Det känns som att den är en ganska bra bit bort. Men det vänder ju fort också. Jag är ju inte van fotbollsövningar över huvud taget. Man måste ju som bara nöta in det och låta knäet bli van att hålla på med fotbollen, säger han.

Petter stannar mest troligt tre veckor i Skellefteå. I kväll är det dags för träning med moderklubben Ljusvattnet. Och är det någonstans den rätta känslan skulle kunna infinna sig så är det väl där.

 
Oavgjort för damerna Skriv ut
Skrivet av Anki Södermark   
2010-06-08 17:53
Vi åkte till Fromheden för att ta tre nya poäng, men det blev bara en. Matchen slutade 1-1 (0-0).

Vi fick en kanonstart med friläge redan i första anfallet, men Fromheden har en mycket bra målvakt som räddade både den och kanske fyra frilägen till. Så chanserna fanns att avgöra matchen till våran fördel men vi hade stora problem att överlista henne i målet. Totalt sett gör vi ingen bra första halvlek. Efter några väl valda ord av tränartrojkan såg inledningen på andra halvlek bra ut. Vi tar ledningen efter en "nickaxel" av Amanda Svensson efter en perfekt slagen hörna av Linnea Viklund, som gör säsongsdebut. Vi fortsätte trycka på och det kändes som fler mål var på väg. Istället kvitterade Fromheden efter en halvtimmes spel. Fromheden var farliga i sina kontringar, mycket genom målvaktens långa utsparkar.
Hos oss saknades den rätta viljan idag, för vi var helt klart det bättre laget, men vill man inte vinna blir det heller inga poäng.
 
Historiska tidningsurklipp - del 6 - vecka 23 2010 Skriv ut
Skrivet av Johannes Viklund   
2010-06-07 00:00

Jajjamensan! Måndag igen och ytterligare ett historiskt tidningsurklipp. Vi följer den inslagna vägen på den då nyligen invigda gräsplanen och hittar idag ett urklipp som handlar om när Ljusvattnet premiärspelade på planen. Publicerad 11 juli 1971.

Tryck på bilden för att förstora, tryck sedan på tangenten F för att se bilden i orginal storlek.


 
Äntligen seger för damerna Skriv ut
Skrivet av Anki Södermark   
2010-05-31 14:10

Efter två förluster kom äntligen den efterlängtade först segern. Matchen spelades i Bjurfors och för motståndet stod Jörn. Matchen slutade 3-1 ( 0-1).

Vi var det bättre laget matchen igenom, men Jörn stod upp bra, särskilt i första halvlek då de utnyttjade ett friläge och tog ledningen. Inte rättvist för de var ett av få chanser de fick på hela matchen, de spelade många långbollar, men Mimmi Södermark i mål var alert och satte stopp för anfallen.
I andra halvlek blev det stor press mot Jörnsmålet men det dröjde ända till en halvtimme in i halvleken innan Maria Lindgren kunde kvittera och sen tog det bara ytterligare någon minut innan Johanna Östling satte en frispark direkt i mål.
Johanna punkterade sedan matchen i slutminutrarna med ett långskott som även denna gång gick över målvakten.
Ett rättvist resultat där vi till slut fick utdelning. Mimmi Södermark stabil i mål trots att hon inte hade så mycket att göra var hon med på långbollarna. Maria Lindgren och Amanda Svensson gör också en bra match.

Nästa helg väntar Fromheden borta.

 
<< Första < Föregående 31 32 33 34 35 36 37 38 Nästa > Sista >>

Sida 33 av 38

Stöd LIF - Spela här!

Logga in

Här kan du som fått tilldelat ett användarnamn logga in och hjälpa till att uppdatera sidan.Besökare

Idag23
Totalt406917