LIF klättrar i tabellen Skriv ut
Skrivet av Jimmy Andersson   
2010-06-19 16:07

Äntligen blev det återigen en seger för LIF, på hemmaplan lyckades man besegra Bygdeå som låg två poäng före i tabellen. Matchens enda mål gjordes i mitten av den första halvleken av Andreas Lindgren. Det var ett passnings skickligt Bygdeå som besökte Kapploppsheden man rullade boll bra men lyckades inte skapa några riktigt heta målchanser utan det var istället LIF med sina snabba spelvändningar som hade de bästa chanserna.

Redan innan matchstart fick LIF göra några omdisponeringar då André Stenmark skadat sig redan på uppvärmningen, detta gjorde att Fredrik Stenberg fick ta klivet ner som mittback, ett drag som visat sig väldigt lyckat då han gjorde några matchavgörande brytningar i slutet av matchen då Bygdeå försökte gå för en kvittering.

Något som ställde till det för hemma laget var dock att Bygdeå glömt sitt reservställ och LIF fick spela i sitt borta ställ, detta ställde till det redan i match inledningen då Mattias Bylesjö kastade bollen rakt i famnen på en vit klädd motståndare, men en för dagen stabil målvakt Emil Lindström avvärjde den situationen.

Bygdeå rullade boll bäst men LIFarna var snabba på att utnyttja deras boll tapp och hade några fin kontringslägen, dagens enda mål som kom i mitten av första halvlek var också mycket vackert. Emil Wikström får bollen på vänsterkanten och med ett perfekt inlägg möter Andreas Lindgren upp bollen med huvudet och nickar den i mål.

Bara minuter efter 1-0 målet fick LIF en gratis chans då Bygdeås målvakt missat ett tillbakaspel och det blev en 50/50 situation mot LIF`s Daniel Andersson, men målvakten vann den och lyckades spela bollen till en resultatlös hörna. Ytterligare några minuter efter detta så kom Daniel igenom och blev nerdragen av en Bygdeå försvarare, och domaren valde att ge LIF en frispark i mycket bra läge. Sedan var det frågan om domaren skulle ge det gula eller röda kortet, han bedömde det dock inte som ett friläge och gav endast det gula kortet. Frisparken tog målskytten själv hand om men den styrdes över av muren.

LIF avslutade första halvleken bra och hade ett litet tryck mot Bygdeå men lyckades inte öka på sin ledning. Den första halvleken var väldigt välspelad från båda lagen, men även tuff i det blöta underlaget och domaren valde att dela ut några gula kort.

I den andra halvleken gällde det för hemmalaget att fortsätta spela på kontringar då det var gästerna som stod för det konstruktiva spelet, men med försvarslinjens fina spel lyckades man hålla tätt. LIF hade några bra lägen att öka på ledningen men man valde att spara dessa mål till kommande match då det återigen är dags för derby mot Burträsk IK, denna gång på bortaplan.

Matchen spelas i Burträsk söndag den 27 juni kl 16.00

/Jimmy Andersson

 
Stenberg räddade en pinne Skriv ut
Skrivet av Jimmy Andersson   
2010-06-18 12:39

Det såg länge ut som att Ljusvattnet återigen skulle gå mållösa från en match, men med ungefär 15 minuter kvar av matchen räddade firma Lindgren/Stenberg en poäng för Ljusvassarn.

Ljusvattnet började dock matchen väldigt bra och efter den första halvleken var det hemmalaget som vaskat fram de bästa målchanserna, men gästande Höjdens BK visade prov på ett bra passningsspel och tog tillvara på Ljusvassarnas misstag och det kändes farligt varje gång de slank igenom LIF försvaret.

Det var nog många i publiken som satte kaffet i halsen, redan i 2:a halvlekens inledning gjorde nämligen Höjden 1-0 till gästerna efter slarv i LIF försvaret. LIFarna kändes stressade efter bortalagets ledningsmål och man slarvade rejält i passningsspelet. Gästande Höjden fick dock extra kraft efter ledningsmålet och kunde senare öka på ledningen till 2-0.

Det kändes nu som att matchen var förlorad för hemmalaget men med 20 minuter kvar av matchen så fick publiken hopp, Fredrik Stenberg bröt sig in i straffområdet och blev fälld, men domaren valde att fria. Detta tände dock Ljusvassarn och med 15 minuter kvar reducerade Andreas Lindgren till 1-2 och tio minuter efter det kom kvitteringen av Fredrik Stenberg.

Under de sista minuterna var det dock hemmalaget som försökt mest att göra ett avgörande mål, men med dessa två sena målen så får man nog se det som en seger för hemmalaget.

Redan nu på lördag spelar LIF nästa hemmamatch, serien vänder då och Bygdeå kommer på besök. Kick off 13.00 Kapploppsheden.

/Jimmy Andersson

 

 
Styrelsemöte Skriv ut
Skrivet av Jimmy Andersson   
2010-06-16 15:13

16 juni kl 18.30

Skidstugan

/Jimmy A

 
Inför Höjdens BK Skriv ut
Skrivet av Jimmy Andersson   
2010-06-16 15:05

På torsdag är det dags för en ny besökare på Kapploppsheden, då kommer topplaget från Umeå, Höjdens BK på besök. Ljusvattnet som haft lite problem med målskyttet senaste tiden nötte på tisdagens träning avslut och tränaren Andreas Lindgren hoppas att målskyttet skall lossna eftersom lager trots allt skapar en hel del chanser.

Tränare Lindgren tycker att det defensiva spelet fungerar bra och då syftar han på i första hand positionsspelet och pressen på bollhållaren, i förra matchen var dock Ljusvassarna lite halv sega så Lindgren hoppas på bättre fart hos sina spelare.

Målproduktionen har dock inte varit den bästa denna säsong, men laget skapar chanser så det är bara att hoppas på att det skall lossna, det gäller att ha tålamod och fortsätta skapa lägen säger Lindgren.

Om motståndet vet Lindgren dock inte så mycket om, vi spelade en turnering i Umeå på försäsongen och vi nådde liknade placeringar där, så på pappret är vi nog två ganska jämbördiga lag. Lindgren förväntar sig dock att möta ett bollskickligt motstånd som rullar mycket boll.

LIF saknar några spelare bland annat Marcus Nyström som tidigt på onsdags morgonen blev pappa till en son ett stort GRATTIS!

Truppen: Emil L, Fredrik S, Rikard A, Daniel A, Nils S, Peter A, Emil M, Stefan Ö, André S, Emil W, Andreas L, Mattias B, Johan B, Oscar L och Jonny A.

Kick off: 19.30 på Kapploppsheden

 
<< Första < Föregående 31 32 33 34 35 36 37 38 Nästa > Sista >>

Sida 31 av 38

Stöd LIF - Spela här!

Logga in

Här kan du som fått tilldelat ett användarnamn logga in och hjälpa till att uppdatera sidan.Besökare

Idag23
Totalt406917